Baltic Junior Cup 2023

Årets Baltic Junior Cup avgjordes i nordvästra Polen, närmare bestämt i utkanterna av den historiska staden Szczecin. I BJC deltog utöver FSO juniorer från Estland, Lettland, Litauen, Polen, Sverige (distrikten Småland, Blekinge, Skåne och Halland). På lördagen tävlade man i långdistans och på söndagen i mixstafett. Långdistansen bjöd på för området rätt så typisk kontinental terräng, som mestadels består av kuperad lövskog med runda höjdformationer. Framkomligheten var god men det fanns också en del områden där man idkat skogsbruk. Stafettområdet var mer varierande och detaljerat. Överlag krävde terrängtypen en god förståelse för kurvbild och höjdformationer, samt kunskap om var framkomligheten och löpbarheten är god.

Bäst av FSO:arna på långdistansen klarade sig Pargas IF:s Emmi Virtala, som denna gång löpte i D20, som blev femte efter ett stabilt lopp. Andra topp 10-placeringar togs av OK Trians Cecilia Nordgren som var nionde i D18, OK77:s Olivia Hahn som var nionde i D20, IF Minkens Hannes Sundberg som var nionde i H16 och Alec Still som var åttonde i H20.

I mixstafetten sprang en från respektive klass i ett lag, vilket betyder att en representant från klasserna HD16-20 utgjorde ett lag. Mixstafetten vanns av hemmanationen Polens första lag, tätt följt av Smålands första lag. Tredje blev södra Sveriges första lag. FSO:s andra lag klarade sig bäst av FSO-lagen och placerade sig på en tolfte plats, medan första laget blev 21:a och tredje laget blev utan resultat.

Nästa år avgörs BJC i Småland i Sverige.

På tävlingssidan finns alla resultat och även GPS-uppföljningar från helgen.

FSO:s lag i årets BJC.

Kategorier:
Okategoriserade