Föreningarnas möte

Historiens första Föreningarnas möte ordnades i Helsingfors lördagen den 18.11. Föreningarnas möte ersätter det som tidigare hette Förbundsmöte. Jämnt 100 föreningar var representerade under mötet och under mötet valdes föreningsrepresentanter till Föreningsparlamentet, där varje distrikt har ett visst antal platser.

Enligt storleken på distrikten har FSO två ordinarie platser och två suppleant platser. Föreningarna hade på förhand utsett sina kandidater och föreningar som var representerade under mötet röstade vid behov. För FSO:s distrikt hade IF Femman och OK77 utsett kandidater, en ordinarie och en suppleant var, på förhand. Till Föreningsparlamentet valdes Niklas Enlund från IF Femman och Timo Kankaanpää från OK77. Jan Torrkulla från IF Femman valdes till Niklas suppleant och Anders Westerlund från OK77 till Timos suppleant. Mandatperioden kommer i fortsättningen att vara fyra år men den första mandatperioden är två år.

I samband med Föreningarnas möte hölls också SSL:s premieringstillfälle där årets bästa orienterare i alla grenar och kategorier belönades. OK Trian belönades med ett hedersomnämnande för sitt projekt Kolsmart Jukola i samband med årets Borgå Jukola.

Läs mer om Föreningarnas möte här.

Kategorier:
Okategoriserade