FSO andra i Baltic Junior Cup 2022

Baltic Junior Cup avgjordes i Ekenäs under helgen i traditionellt höstväder. OK Raseborg och FSO stod som värd för tävlingen och på grund av pandemiåren har arrangemanget skjutits fram ett par år.

FSO:s lag lyckades fint och placerade sig på andraplats i totaltävling som vanns av Småland från Sverige. Lettland placerade sig på tredjeplats och övriga deltagande länder/lag i totaltävlingen var Litauen, Estland och Södra Sverige. I totaltävlingen räknades med de tre bästa löparna per nation/lag i varje klass, samt de tre bästa lagen per nation/lag i stafetten. Även Egentliga Finland, Nyland och Tavastland deltog med ett antal lag men de deltog inte i totaltävlingen eftersom de inte hade tre fulla lag vilket var kriteriet för att delta i den.

FSO:s lag andra i BJC.
Bild: Saara Norrgrann/FSO

Resultat, kartor osv. hittas från tävlingssidan.

Lördagens individuella långdistans avgjordes i ruskigt regnväder. FSO tog totalt fem medaljer och även ett antal andra topp 10 placeringar. Alex Virtala från Pargas IF och Saga Wickholm från OK Trian lyckades vinna sina klasser, M20 respektive W18. I W16 blev OK Trians Saana Kajander andra i BJC (4:e totalt) och Pargas IF:s Emmi Virtala tredje i W18 (4:e totalt), samt OK77:s Lydia Mårtenson tredje i W20 (4:e totalt). De övriga finska lagen som deltog i tävlingen fick resultat liksom alla andra, men belönades inte med medalj och diplom.

FSO:s medaljörer på långdistansen.

Söndagens stafett vanns av Estland 1 med Småland 1 och Småland 2 på de följande placeringarna. FSO:s lag tappade tätvittringen med några för stora missar i den jämna stafetten och bästa lag blev FSO 1 på en 10:e plats. FSO 3 blev 16:e och FSO 2 19:e.

Nästa år avgörs Baltic Junior Cup troligtvis i Polen, men det är ännu inte bekräftat.

FSO vill än en gång rikta ett stort tack till arrangörsföreningen OK Raseborg för väldigt fint samarbete, arrangemang och ypperliga tävlingar! Arrangemanget, terrängen och banorna fick stor beröm av de deltagande lagen/nationerna och alla arrangörer kan vara stolta över sin insats!