FSOM 2022

Ett fint och välarrangerat FSOM-mästerskap arrangerades i helgen i Vasa och Vörå av IF Femman. Trots ett ostabilt väder fungerade arrangemangen väldigt bra och deltagarna sattes ordentligt på prov i den tuffa Norrvallaterrängen.

Vi vill jättegärna höra din feedback från mästerskapen så vi kan utveckla dem i framtiden. Fyll i formuläret som finns här, ett stort tack på förhand!

Segrarna i damklassen på stafetten.
Bild: Alexandra Enlund/FSO

På fredagen avgjordes sprinten på Brändö i centrala Vasa. Det bjöds på en fartfylld sprint runt universitetsområdet och Wollfskavägen. OK77 dominerade i herrklassen där de tog hand om de sex första platserna, med Emil Sevelius som förbundsmästare. På damsidan var Pargas IF:s Yvonne Gunell snabbast främst före OK77:s Amanda Hansén och Olivia Hahn.

Målgångar på sprinten.
Bild: Alexandra Enlund/FSO

Den andra tävlingsdagen startade med ösregn men passligt till första start lättade regnet. Terrängen var krävande både fysiskt och tekniskt, samt även våt och hal efter det kraftiga regnvädret. Damklassen segrades än en gång av Yvonne Gunell och före Malax IF:s Jenny Finnäs och OK77:s Isabel Donner. I herrklassen tog OK77:s Jonny Donner en överlägsen seger och kammade hem sitt första förbundsmästerkap i den allmänna klassen. OK77:s Jonathan Ray och IF Brahes Otto Gripenberg tog silver och brons. Malax IF tog hand om vandringspriset Juniorälgen som delades ut åt den förening som procentuellt lyckats ökat sitt deltagarantal mest från fjolårets FSOM-långdistans i klasserna H/D10RR-H/D20.

Stafetterna avgjordes i solsken och stämningen var verkligen på topp på tävlingscentralen under tävlingens lopp. Det blev många jämna duster i flera klasser och framför allt i juniorklasserna. Damklassen vanns av OK77:s trio Olivia Hahn, Isabel Donner och Amanda Hansén, följt av Pargas IF och OK Trian. I herrklassen var det laddat för en tät kamp mellan OK77 och IF Brahe. Efter en jämn första sträcka kunde IF Brahe ta en betryggad seger med Otto Gripenberg på förstasträckan, Emil Jansson på andrasträckan och nyförvärvet Fredric Portin på ankarsträckan. OK77:s första lag med Hannes Holmback, Jesper Donner och Jonny Donner knep silvret före OK77:s andra lag Emil Sevelius, Tobias Jern och Jonathan Ray som tog hand om bronspengen.

IF Brahes segrar i herrstafetten.
Bild: Alexandra Enlund/FSO

FSO vill ännu än en gång tacka alla deltagare och arrangörer för ett fint FSOM-mästerskap och vi ses nästa år i Raseborg då OK Raseborg som som värd.

OK Raseborg står i tur att arrangera FSOM-mästerskapen nästa år.
Bild: Alexandra Enlund/FSO

Kategorier:
Okategoriserade