Månadens FSO:are

Förra månadens FSO:are, Cecilia Nordgren från OK Trian, utså OK77:s Jesper Donner som följande månadens FSO:are. Under bilden får ni läsa mer om Jesper.

Foto: Jesper Donner

Hej Jesper! Cecilia utsåg dig till följande månadens FSO:are! Hur känns det?

Svar: Det känns mycket bra! När jag först hörde om konceptet tyckte jag det var en bra ide och jag är mycket nöjd att få vara med som månadens FSO:are.

Säsongen har redan kommit igång, hur har säsongen gått hittills?

Svar: Träningssäsongen gick nog riktigt bra ända tills nära tävlingssäsongen, då jag fick några sjukveckor samlat och hamnade hoppa över tiomila. Men annars tror jag inte det har påverkat så mycket på prestationsnivån. Jag har fått många lyckade tävlingar här under, och det är inte mycket som jag grubblar över. Tyvärr så räckte det helt inte för att nå EYOC plats men är en stolt reserv! Orienteringstekniskt är denna säsong hittills säkert den bästa, och jag tror att denna trend kommer att fortsätta.

Vad har du fokuserat på under vintersäsongen? Vilka egenskaper har du velat utveckla mest?

Svar: Det som mest har hållit mig tillbaka är själva löpfarten. Orienteringstekniska kunnandet för mig är så högt att det är löpfarten som håller mig tillbaka. FU farten har jag fått höjt och tror att det kommer att hjälpa med att nå framgång denna säsong.

Vilka är säsongens målsättningar? Huvudmål?

Svar: Huvudmålet för säsongen var att plats i EYOC laget, men blev tyvärr knappt utanför och fick nöja mig med att bli reserv. Uttagningstävlingarna gick nog bra men det var inte tillräckligt den här gånge. Jag plats de ändå i JEC (Junior European Cup) laget och det är jag stolt över. Som andra största mål har jag att vinna FM-natt. Annars har jag som mål att utföra tekniskt rena lopp på resten av mästerskapstävlingarna och se vart det räcker. Förutom dessa individuella tävlingar värderar jag högt stafett och vill alltid prestera så bra som möjligt i dem.

Bästa FSOM-minne?

Svar: Jadå, svårt att säga då jag varit med om så mycket (och har ett dåligt minne). Men tror att ett av de roligaste minnena är från förra årets FSOM i Åland, och noggrannare sagt stafettens startraka. Jag fick äran att starta för fjärdelaget där och jag trodde att veckoslutets huvudmål skulle vara lätt att nå, vara först i k! Tyvärr var det en viss löpare från ok Raseborg som hade samma tankar och jag fick tyvärr ge mig efter en hård kamp till k. Tyvärr fortsatte stafetten på samma linje då ja blev 10 minuter för mycket till täten i växling. På nästa etapp tog min farbror en fel stämpel och laget diskades (min farbror orsakade diskning i femte laget).

Vem vill du se som nästa månadens FSO:are? Vad vill du fråga hen?

Svar:  Jag vill se min idol Fabian af Hällström som nästa månadens månadens FSO:are. Jag har velat få svar på denna fråga redan länge: Vad är hemligheten bakom din otroliga rottakiri som ingen ja känner kan matcha?

Hälsningar till FSO:are?

Svar: Orientering är en fin gren med många tekniska element man måste behärska för att kunna prestera på sin maximala fysiska nivå. Lycka till!

Tack Jesper för intervjun och FSO önskar dig lycka till!

Fem snabba:

FSOM-långdistans/FSOM-sprint, -kortdistans

Österbottnisk getpors/Åländsk berghäll 

Jukola/Tiomila

Första etappen/Sista etappen

Sportdricka/Vatten

Kategorier:
Okategoriserade