Månadens FSO:are

Förra månadens FSO:are, Fabian af Hällström från OK77, utsåg Pargas IF:s Yvonne Gunell som följande månadens FSO:are. Under bilden får ni läsa mer om Yggis.

Bild: Yvonne Gunell

Hej Yggis! Fabbe utsåg dig till följande månadens FSO:are! Hur känns det?

Svar:   Det är en stor ära att bli utsedd till det av en ung FSO-orienterare!

Fråga av Fabbe: Vilka tips har du som mångfaldig FSO- Mästarinna till såna som ännu jagar sitt första?

Svar: Det gäller att aldrig ge upp, det har varit lite av mitt motto under min långa “karriär”. Ibland kommer det perioder då det känns som att utvecklingen inte går framåt, men de perioderna kan jag själv så där med lite perspektiv se på som att de har varit mycket lärorika. Sen är det förstås målmedveten och kontinuerlig träning som gäller. 

Hur har säsongen gått hittills?

Svar: Våren gick inte så bra då jag var sjuk när tävlingssäsongen kom igång, men i juli hittade jag bra flyt i min orientering (kan delvis bero på att jag såg kartan i skala 1:7 500, min försämrade ålderssyn börjar göra det lite svårt att orientera bra på 1:15 000…) och vann både WMOC i Italien samt O-ringen i Uppsala i D45. 

Du är en erfaren idrottare med en lång och fin meritlista! Vad motiverar dig? 

Svar:  Nuförtiden motiverar det inte mig att bli bättre, mera motiverar det då att jag än så länge kunna hålla nästan samma nivå som tidigare och vara med och “reta” de yngre lite. Träning och orientering är för mig framförallt en livsstil som jag trivs med. Sen är träningsmotivationen nog inte längre lika hög som för 20 år sen, men den stabila grunden som jag byggt upp under 30 år räcker långt. 

Du blev redan dubbel världsmästare i D45i somras! Vilka målsättningar har du inför höstsäsongen? 

Svar: Målet är att delta i alla FM-tävlingar förutom natt-FM i D21 och försöka få minst en FM-plakett. Jag har deltagit 27 år i rad i alla FM-medel/korta, långa och ultralånga i D21 och den sviten vill jag inte bryta. Det har varit mig förunnat att inte ha varit sjuk eller skadad en enda gång…

Karriärens höjdpunkt?

Svar: Det finns flera höjdpunkter, men en sådan är när jag 2002 blev 2:a på FM-långa, bara 8 sekunder från guld. Sen är nog segern i Tvåmila 1999 och andra platsen i Venla 1998 höjdpunkterna i stafettsammanhang. 

Bästa FSOM-minne?

Svar:  Det är nog mitt första guld som 12-åring på FSOM i Malax 1986. Det var för mig stort att vinna FSOM då! Vi vann också stafetten med IK Falken. 

Vem vill du se som nästa månadens FSO:are? Vad vill du fråga hen?

Svar:  Josefin Torrkulla

Fråga: Vad motiverar dig mest med att jobba med ungdomar, vad var din bästa upplevelse under storlägret?

Hälsningar till FSO:are?

Svar: Vi ska tillsammans jobba för att FSO hålls starkt och sammansvetsat!

Tack Yggis för intervjun och FSO önskar dig lycka till!

Fem snabba:

FSOM-långdistans/FSOM-sprint, -kortdistans

Österbottnisk getpors/Åländsk berghäll 

Jukola/Tiomila

Första etappen/Sista etappen

Sportdricka/Vatten

Kategorier:
Okategoriserade