Månadens FSO:are

Förra månadens FSO:are, Josefin Torrkulla från IF Femman, utsåg Solf IK:s Ines Tuohimaa till följande månadens FSO:are. Under bilden får ni läsa mer om Ines.

Bild: Ines Tuohimaa

Hej Ines! Josefin utsåg dig till följande månadens FSO:are! Hur känns det?

Svar:   Måste säga att de känns såklart otroligt bra!

Fråga av Josefin: Hur kombinerar du ett fysiskt tungt arbete med en satsning på orientering?

Svar: Det handlar mycket om prioriteringar men måste säga att träningsmängden har lidit, men detta beror även på att jag varit skadad. När man arbetar med lantbruk får man mycket vardagsmotion men även hjärnan får jobba med problemlösning, vilket man också behöver i orientering. Man får god uthållighet men det är fartuthålligheten och snabbheten man får satsa mera på under träningarna. 

Hur ser du tillbaka på den gångna säsongen? Vad är du nöjd med?

Svar: Har dragits med skador i år så de har gjort att min löpning har lidit, speciellt i terrängen. Så de har inte varit min bästa säsong men är otroligt nöjd med att jag sprang mitt livs första FM-ultralång och att jag kom godkänt i mål. 

Vilka målsättningar har du inför nästa säsong? Vad ska du fokusera på under vinterträningen?

Svar: Har hunnit samla på mig ett par plaketter från FM-sprinten men skulle vara kul att få knipa en medalj. Så i vinter kommer det bli en hel del sprintträningar, men kommer även skida mycket i vinter och förhoppningsvis kunna skida Botniavasan även i år. Brukar även skidorientera och tycker skidorintering och sprint har många likheter där det snabbt gäller att fundera ut bästa vägval i hård fart.

Bästa FSOM-minne?

Svar:  2017, IK Falken, FSOM-stafetten, D11-14, sista sträckan. Minns att det var spännande med min första FSOM-stafett och jag fick äran att vara ankare. Gick ut 10-minuter efter ledarna och sprang ett mycket bra lopp och fick sedan springa på upploppet med mina lagkamrater och dela vinsten med dem. 

Vem vill du se som nästa månadens FSO:are? Vad vill du fråga hen?

Svar:  Antonia Haga, vad är det bästa med cykelorientering och hur tränar du på vintern?

Fråga: Hälsningar till FSO:are?

Svar: Ha en bra offseason och hoppas ni provar på skidorientering i vinter!

Tack Ines för intervjun och FSO önskar dig lycka till!

Fem snabba:

FSOM-långdistans/FSOM-sprint, -kortdistans

Österbottnisk getpors/Åländsk berghäll 

Jukola/Tiomila

Första etappen/Sista etappenSportdricka/Vatten

Kategorier:
Okategoriserade