Stora framgångar i EM i cykelorientering

Det blev en väldigt fin medaljskörd för finländarna och därmed även FSO-idrottare under EM i cykelorientering i polska Ostróda. FSO-idrottare i det finska laget var André Haga, Antonia Haga, Ingrid Stengård och Frida Koskinen.

Under den inledande sprintdistansen tog André en bronspeng i M21. I W21 placerade sig Antonia och Ingrid på 11:e respektive 34:e plats och i W17 blev Frida 17:e.

De tre bästa på sprinten i M21. Foto:
Donatas Lazauskas
Frida Koskinen under sprinten.
Antonia Haga under sprinten.
Ingrid Stengård under sprinten.

SSL:s artikel.

Långdistansen bjöd också på jämnt fina resultat. André Haga 5:e i M21, Ingrid Stengård och Antonia Haga 9:e respektive 10:e i W21 och Frida Koskinen 10:e i W17.

Under medeldistansen blev det en fullträff för André då han vann loppet och tog sitt första individuella EM-guld. I W21 placerade sig Ingrid och Antonia på 8:e respektive 18:e plats och i W17 blev Frida 6:e, endast en dryg minut efter bronsmedaljen.

Medaljörerna i M21.
André på väg mot EM-guld.
Topp 6 i W17.

Tävlingarna avslutades med stafetter. För damer och herrar var det en tremanna mix-stafett och för juniorerna normal stafett med tre etapper. I mix-stafetten tog Finland silver och André ingick som en länk i silverlaget. Ingrid representerade Finland lag 3 och Antonia Finland lag 4. I W17 ingick Frida i Finlands lag som tog en fin bronsmedalj.

Finlands silverlag bestående av Samuel Pökälä, Ruska Saarela och André Haga.
Finlands bronslag i W17 bestående av Frida Koskinen, Liida Lahti och Emma Lång.