Gyllene Kompassen

2020

Gyllene Kompassen, St. Michel 16.8.2020

Gyllene Kompassen -riksfinalen ordnas sö 16.8 i St. Michel, detta år som individuell masstartstävling med spridning. I samband med masstartstävlingen räknas resultat för regionlag ändå ihop baserat på 3 bästa flicklöpare och 3 bästa pojklöpares resultat. Anmälda löpare från FSO:s medlemsföreningar löper i lagtävlingen ”sedvanligt” för ÖID-regionslag eller NÅID-regionslag.

FSO:s grenchef Wilhelm kommer att vara på plats under tävlingen. Alla anmälda FSO:are har möjlighet att löpa med FSO-tävlingsskjorta under tävlingen om man så önskar.

ÖID:s orienteringssektions infosida för anmälda från ÖID-föreningar.

NÅID:s orienteringssektions info till anmälda från NÅID-föreningar:

Hej alla deltagare i NÅID Gyllene Kompassen,
Gyllene kompassen avgörs inkommande veckoslut söndag 16.8.Igår kväll fanns det 3 pojar och 7 flickor anmälda från NÅID föreningarna. Efteranmälan möjlig till och med imorgon torsdag kväll 13.8.De tre bästa flickorna och de tre bästa pojkarna som ryms i NÅID-laget belönas med en NÅID Gyllene Kompassen handduk. Wilhelm Stenbacka kommer att vara på plats under tävlingen och han har med sig handdukarna till NÅID-löparna.Wilhelm tar även med FSO skjortor till alla NÅID löpare i Gyllene Kompassen.Wilhelm ska också ha med sig FSO skjortor till ÖID löparna så jag föreslår att NÅID och ÖID (FSO föreningarna) försöker sitta nära varandra.
Hoppas att alla pojkar som är anmälda deltar så att vi får ett NÅID resultat i resultatlistan.
Lycka till!
Hälsningar, NÅID / Annika Westberg-Arrakoski

SSL informerar 3.6.2020

Gyllene Kompassen riksfinalen arrangeras i år sö 16.8 av Navi i St. Michel.
Tillställningen blir i år aningen annorlunda än tidigare år. Riksfinalen i H&D-14 är fortfarande en masstartstävling, men resultaten i region/distriktstävlingen räknas utifrån de 3+3 snabbaste löparna per region/distrikt i tävlingen.
Jämfört med tidigare år ställer de olika SSL-regionerna inte nödvändigtvis upp med regionlag. Regionerna får istället sina lagresultat baserat på de 3+3 snabbaste godkända individuella resultaten som löpare från regionen/distriktet uppnår i den individuella tävlingen.

Inom FSO har NÅID- och ÖID-distrikten de senaste åren ställt upp med respektive distriktslag. Distriktens information längre ned på denna sida huruvida de ställer upp med organiserade distriktslag i år eller inte och hur i så fall uttagningar till distriktslagen görs.

Ursprungligt info: Kultainen Kompassi -cup är 13–14-åringarnas egen tävling. Den innehåller ett antal deltävlingar inom distrikten och en riksfinal, till vilken det på basen av poängen från deltävlingarna väljs distriktslag. Inom FSO har distrikten NÅID och ÖID brukat ställa upp med respektive lag i Gyllene Kompassen -riksfinalen.

Gyllene Kompassen finalen går av stapeln 16.8.2020 i St. Mickel. Mer info om årets tävling på SSL-sidor här. I år är det endast 3 flickor och 3 pojkar i åldern 13-14 år i varje lag, alltså totalt 6 löpare per lag.