Tävlingsrapport från EM-cykelorientering i Litauen.

EM-cykelorientering arrangerades 19-22.5 i Litauen och André Haga, Antonia Haga och Ingrid Stengård från FSO representerade Finland med fin framgång. De bästa resultaten kom på EM-långdistansen där både André och Antonia placerade sig på 13:e plats. Ingrids bästa resultat var en fin 14:e plats på EM-sprinten. I mixstafetten var André med i det finska andralaget som placerade sig bäst av de finska lagen på en 6:e plats. EM-tävlingarna var samtidigt deltävlingar i världscupen. Mer info om tävlingarna och tävlingsresultat samt gps-uppföljning hittas här.

Nedan kan du läsa en kort tävlingsrapport från tävlingarna av André och Antonia Haga.

André Haga:

Sprinten var väldigt snabb med mycket kontroller. Jag cyklade hela tiden på gränsen till vad jag klarade av och tävlingen gick mycket bra ända till näst sista kontrollen där jag gjorde ett dåligt vägval och förlorade 30 sekunder.

Långdistansens första del hade lite för mycket stigning för att passa mig och jag gjorde några dåliga vägval då jag ännu inte riktigt kommit in i orienteringen i den terrängen. Både orienteringen och benen fungerade bättre mot slutet.

I stafetten var jag ankare i Finlands andra lag. Stafetten gick helt bra bortsett från två mindre bommar och jag hade veckans bästa ben i den här tävlingen. Lyckades spurta in vårt lag på en sjätte plats efter att Finlands första lag diskats.

Överlag är jag helt nöjd med tävlingarna och glad att säsongen äntligen startat. Härifrån är det bra att fortsätta mot VM i Falun i juli.

André under EM-mixstafetten.
Bild: Donatas Lazauskas/SSL

Antonia Haga:

På sprinten kunde jag orientera noggrant och lugnt istället för att rusa
iväg. På bron innan kontroll 17 slirade jag omkull då bron var hal. Jag
missade 17 och läste kartan till 18 istället. Annars är jag helt nöjd
med sprinten.

Långdistansen gick bra tills jag var på väg bort från kontroll 14. Då ändrade
jag min ursprungliga plan, vilket var ett misstag. Jag höll på att
köra vilse i skogen. Till kontroll 16 tog jag ett dåligt vägval och tappade tid.

I stafetten var det svårt att starta från längst bak i startfältet. När
jag nästan fått ikapp Ruska och Marika gjorde jag en miss och tappade
tid innan publikkontrollen. Till kontroll 18 gjorde jag en bom och tog ett extra
varv via föregående kontroll för att hitta tillbaka.

Jag är nöjd med att farten räcker till topp 6 så länge jag lyckas med
orienteringen.

Antonia under EM-mixstafetten.
Bild: Donatas Lazauskas/SSL

Kategorier:
Okategoriserade