Vinterläger i Spanien

FSO:s träningsgrupper spenderade tio fartfyllda lägerdagar på Spaniens östkust, närmare bestämt i trakterna av Alicante och Murcia. Träningsförhållandena var riktigt bra och träningsterrängerna varierande och utmanande.

Hela FSO-gänget samlat för gruppbild med FSO-västarna på. Vi är samlade på campingen, en del står och en del sitter. Bakom syns solnedgången.
Hela gänget samlat för bild sista kvällen.

Första delen av lägret tillbringade vi i Caravaca de la Cruz, som ligger ungefär 120km in i landet från kusten. Terrängen är karg och väldigt backig och den här terrängtypen är något man inte hittar i hemma. Våra idrottare kämpade på bra i denna terrängtyp och fick många nya lärdomar om hur man ska orientera här, rakt är inte alltid bäst och det gäller att spara krafter längs med vägen så man orkar hålla upp farten till slutet. Vi hade även en sprintdag där vi sprang två träningar i väldigt fin och annorlunda miljö, med mycket stigning.

Två orienterare, en flicka i röd skjorta och en pojke i grön skjorta springer på gatorna jämsides.
Emmi och Rasmus under sprinten i Caravaca de la Cruz.

Första delen av lägret avslutades med WRE-tävlingar Costa Calida som samlade över 1800 deltagare från över 20 olika länder. Vi hade fin framgång i de tävlingarna och det var väldigt fin och utmanande terräng. Resultat hittas här.

Tre av kvinnliga idrottare är uppställda jämsides, den första i vitt och blått och de andra i rött. De har alla en medalj runt halsen och Amy har en blombukett i handen.
Saga, Emmi och Amy efter prisutdelningen på Costa Calida.

Andra delen av lägret tillbringade vi vid kusten i Guardamar som är ett välkänt orienteringsområde för nordbor under vintermånaderna. Speciellt de unika strandterrängerna är de som lockar orienterare. Det är en helt annorlunda terrängtyp än den som vi först tränade i. En väldigt detaljerad kurvbild, med både höjder och gropar om vartannat. Bottnet är tungt på grund av den lösa sanden, även om det överlag är väldigt lättlöpt. Den avslutande dagen av lägret löptes lägermästerskap och som sista träning hade vi en kontrollplocksträning med 80 kontroller.

Överlag hade vi ett väldigt fint och lyckat läger och alla idrottare skötte sig fint. Nästa läger är redan bakom knuten då vi om några veckor drar till Åland på vårt traditionella vårläger.

Kategorier:
Okategoriserade