FSO-långläger 2022 i Idre&Sälen

Efter några års paus höll igen FSO sitt traditionsenliga långläger i Sverige, närmare bestämt i Idre och Sälen. De senaste åren har man främst på grund av pandemin tvingats hålla lägret i Finland men nu var det igen dags för en visit till grannlandet i väst. Det blev ett lyckat läger med motiverade idrottare som fick träna i utmärkta terränger, där minsann fjäll- och sluttningsorienteringskunskaperna sattes på prov.

Två av lägerdeltagarna, Cecilia Nordgren och Saga Wickholm från OK Trian, har skrivit en kort lägerrapport som kan läsas under bilden.

Kolla även in hjälpledare Marcus Ramströms video från lägret, https://www.youtube.com/watch?v=KlK0a0O6f2c.

Mellan 26.6 och 7.7 har FSO elit- och utmanargrupp varit på långläger i både Idre och Sälen. Trots en del skador och lite mindre trevligt väder kämpade alla 25 idrottare på. Även ledarna Otto Simosas, Caj Snickars och Marcus Ramström jobbade flitigt och hjälpte ifall det behövdes. 

Terrängen som idrottarna fick uppleva på lägret varierade från lite lättare kalfjälls terräng med bra sikt och bra framkomlighet till svårare skogs förklädda sluttningar med många detaljer. Bottnet var stenigt i nästan alla terränger vilket ledde till en del vrickade fötter.

Då man orienterade så var kompassen mycket viktigt och små, smala sänkor kunde vara till stor nytta. 

Träningarna bestod av både långa och korta orienteringspass, långlänkar och core. Det sprangs också ett par tävlingar, en under Idrefjällsveckan och en i Sälen 3+3. På slutet av träningslägret genomfördes det också en spännande läger tävling som slutade med vinst för Amanda Hansén och Emil Jansson. 

Förutom orientering så spelades det myrfotboll, kahoot och en hel massa kort, som gjorde lägret extra roligt. Myrfotbollen som spelades en gång i Idre blev till vissa ett mycket bra minne, medan det för andra inte slutade som planerat. 

Träningsprogrammet under veckan var hårt, men då man utförde träningarna med tålamod så blev det inte för utmattande. Vädret kan man heller inte klaga på eftersom det enbart finns dåliga kläder inte dåligt väder. Som helhet var träningslägret bra balanserat och alla tyckte om orienteringsträningarna då de utfördes i flera olika terrängtyper.

Saga Wickholm & Cecilia Nordgren

Kategorier:
Okategoriserade