Fyra medaljer till FSO i WMOC 2022

Veteran VM i orientering avgjordes för en knapp vecka sedan i ett varmt Italien. Flera FSO-löpare deltog och det blev hela fyra medaljer vilket är mycket bra. Pargas IF:s Yvonne, Yggis, Gunell tog två guld i W45, medan OK Trians Petteri Muukkonen tog guld och silver i M45.

Yggis tävlingsrapport:

Förra veckan avgjordes årets WMOC (World Masters Orienteering Championships) i Puglia, södra Italien. I tävlingarna deltog ett dussintal FSO-orienterare. Sprinttävlingarna gick i de gamla städerna Peschici och Vieste vid kusten av Adriatiska havet. Deltagarna bjöds på utslagsgivande sprintbanor på smala gränder och det fanns både vägval, trappsteg och höjdskillnader. Det var alltså sprintorientering av högsta klass. Bäst av FSO:arna klarade sig Yvonne Gunell som var 4:e i W45A.

Skogstävlingarna gick på 800 meters höjd i nationalparken Foresta Umbra som täcker en stor del av Garganohalvön,  Italiens hälsporre. Här bjöds det också på knepig orientering. Det var karstterräng fylld med gropar som till stor del hade steniga sluttningar. Lövskogen gav välbehövlig skugga som gjorde att värmen inte kändes så påtaglig. 

Här lyckades FSO:arna bra. Petteri Muukkonen OK Trian vann långdistansen och blev tvåa på medeldistansen i M45A. Yvonne Gunell Pargas IF vann både medel- och långdistansen i motsvarande damklass. i W50 var Ingela Mattsson Pargas IF bara 7 sekunder från medalj på långdistansen (4:e) och på medeldistansen var hon 5:e.

Nästa år går WMOC i Kosice, Slovakien och om två år sen i Finland och Åbotrakten.

Yggis och Petteri på högsta prispallen efter långdistansen.
Bild: Yvonne Gunell
Medaljregn i WMOC för FSO.
Bild: Yvonne Gunell

Kategorier:
Okategoriserade