Månadens FSO:are

Förra månadens FSO:are, Lina Karlsson från OK77, utsåg klubbkamrat Jonny Donner till följande månadens FSO:are. Under bilden får ni läsa mer om Jonny.

Bild: Jonny Donner

Hej Jonny! Lina utsåg dig till följande månadens FSO:are. Hur känns det?

Svar: Ja det känns riktigt roligt att bli vald.

Fråga av Lina: Vad ska du göra för att komma till VM 2025?

Svar: Tanken är att kontinuerligt jobba och träna vettigt och prioritera orienteringen och träningen överlag och har det som nummer 1. Några konkreta saker är att jag ska börja delta på uttagningstävlingar och försöka komma med på världscupen för att få erfarenhet. Jag tänkte också försöka delta på vissa av SSL:s öppna läger för att få springa mot dem som just nu är på toppen i Finland. 

Vad är det bästa med orientering?

Svar: Det bästa är att det finns flera delmoment i orienteringen med de fysiska och det tekniska. När det flyter på under en tävling och man får allt och klicka ihop finns det ingen bättre känsla.

Hur har vinterträningen gått? 

Svar: Känns nog att att det har gått ganska bra förutom att varit lite sjuk före årsskiftet. Har haft lite annorlunda träningsprogram än vad jag har haft dom föregående åren och ser fram emot att se hurdana resultat det för med sig.

Vilka egenskaper har du fokuserat mest på att utveckla inför kommande säsong?

Svar: Löpfarten och fysiken har nog varit som huvudfokus nu för kommande säsong. Speciellt löpfarten på hårdare underlag då man som yngre sprungit konstant i skogen.

Vilka är säsongens målsättningar? Huvudmål?

Svar: En av vårens mål kommer faktiskt väldigt snabbt emot som är uttagningstävlingarna i Norge inför världscupsstarten. Målet är att man skulle bli invald i laget fast kanske det ännu ändå är en “test runda”. Andra mål är såklart FM-tävlingarna och speciellt långdistans och medeldistans. Målet där är att riktigt närma sig toppen och att man t.o.m skulle ta plakett.

Bästa FSOM-minne?

Svar: 2021 FSOM stafett på Åland när jag startade i herrklassen och kom loss i ett tidigt skede från de andra, vilket gjorde mig väldigt förvånad men jag kunde springa väldigt bra hela loppet och fick komma i täten till växlingen.

Vem vill du se som nästa månadens FSO:are? Vad vill du fråga hen?

Svar:  Mikko Salervo

Hur skall du vinna OK77:s tränare Vesa för att vara i första laget i Tiomila?

Hälsningar till FSO:are?

Svar: Riktigt bra kommande sommar för alla och våga sikta högt!

Tack Jonny för intervjun och FSO önskar dig lycka till!

Fem snabba:

FSOM-långdistans/FSOM-sprint, -kortdistans

Österbottnisk getpors/Åländsk berghäll 

Jukola/Tiomila

Första etappen/Sista etappen

Sportdricka/Vatten

Kategorier:
Okategoriserade