Preliminär träningsplan och ansökning till FSO:s träningsgrupper 2021


Ansökning till elit- och utmanargrupp, samt ungdomsgrupp är öppen från och med idag(7.10.) till 25.10. Nedan hittar ni mer specifik information av grupperna och FSO:s preliminära årsklocka.Elit- och utmanargrupp

Ansökningsformulär till elit- och utmanargrupp (deadline 25.10)

Träningsgruppernas riktlinjer

För det mesta har vi samma uttagningskriterier och riktlinjer för träningsgrupperna som förra året, men några ändringar har gjorts:

Eftersom orientering har utvecklats så att det krävs mer och mer löpfart för att lyckas i tävlingar, speciellt på internationell nivå, vill vi i FSO också uppmuntra och vägleda idrottarna att springa bantest och följa sin egen utveckling genom testerna. 

  • För att antas till gruppen, bör sökande individer har sprungit bantest (3000/5000 m) under år 2020, före 25.10. Det viktigaste är inte tiden utan att det är utfört. Om du har inte kunnat springa bantest pga.skada, informera det i ansökningsformuläret. 
  • Idrottsavtal – antagna idrottare förväntas att underteckna individuellt idrottsavtal med FSO.
  • Antagandet till Elit- och utmanargruppen gäller ett år i taget

Ungdomsgrupp


Ansökningsformulär till ungdomsgruppen (deadline 25.10)

Gruppen är avsedd för 13 – 20 åringar. Som medlem i gruppen binder man sig till att delta i minst två tillfällen. Under de lokala träningsdagarna bör man delta på lämplig ort. Gruppen har inte en gräns på max antal deltagare.


Vid frågor kontakta FSO förbundstränare Milka Reponen (milka.reponen@idrott.fi, 044 2782864), FSO grenchef Wilhelm Stenbacka (wilhelm.stenbacka@idrott.fi, 0401931394) eller FSO utskott (träningsutskottet för Elit- och Utmanargruppen, ungdomsutskottet för Ungdomsgruppen) (https://fso.idrott.fi/kontakta-oss/utskotten/)

Kategorier:
Finlands Svenska Idrott FSO Okategoriserade Orientering Träning Ungdomsgruppen